Singapore
Door: robenfloorinazie
Blijf op de hoogte en volg Floor
06 Februari 2012 | Singapore, Singapore
Pfff, wat een lange reis, maar na zo'n 20uur eindelijk aangekomen in ons 1ste hostel. Een beetje onwennig liepen we 3 trappen op, langs een hele rij slippers, twijfelend of we onze schoenen erbij moesten zetten. Eenmaal boven lagen er 4 as hostelgenoten languit op de bank achter de tv. Eenmaal gesetteld in onze kamer (incl. hoogslaper), zie foto voor het uitzicht, zijn we 'ons'deel Singapore gaan verkennen: overal eettentjes, lekkere geuren, veel locals en onbekend fruit. Vervolgens hebben we ons laten verrassen in 1 vd vele eettentjes: vissoep, noodles en fishballs volgens 'traditioneel' recept.
'The following happend between day 1 and 3':
Optijd ons bed uit om het ontbijt te gaan verkennen: smerige koffie, toast en vruchtenjam (chemisch en te zoet..) OF cornflakes zonder melk/yoghurt. Met een 'goed' gevulde maag de MRT (mass rapid transportation) in gestapt richting City Hall. Vanaf hier zijn we het land lopend gaan verkennen: China town, Little India en City Center. In China town onze eerste OVERHEERLIJKE dim sum gegeten: 'dumpling pork/vegitables', 'Shrimp dumpling Hun Kan' en 'BBQ pork buns'. Little India stond in het teken van live tell sell (lees: vrouwen met een headset die door de microfoon uitleggen wat ze verkopen, overigens niks van te verstaan...). In City Centre de 'memorial walk' gedaan en de 'Singapore skyscrapers' gezien.
Morgen: op naar Maleisie, maar voor het zover is nog een gedichtje van Rob.
Twintig uur reizen en het is net of ik uit een strookjesboek ben gekomen. Het is een volstrekt andere wereld. De geuren van vers eten worden naar je kop gesmeten! En ik kan je vertellen dat het nog lekker is ook. Al is het hetzelfde pakje Heinz tomaten ketchup als thuis! Al met al een goed begin.
Liefs,
Floor&Rob
'The following happend between day 1 and 3':
Morgen: op naar Maleisie, maar voor het zover is nog een gedichtje van Rob.
Liefs,
Floor&Rob
06 Februari 2012 - 10:59
Marina:
Goed om te horen dat jullie veilig aangekomen zijn. Geniet ervan! (Zo te lezen gaat dat geen probleem worden ;)) x -
06 Februari 2012 - 11:03
Emma:
Aah Floor wat gaaf allemaal!! Lijkt me inderdaad een heel andere wereld als ik de foto's zie!
Heel veel plezier nog!!
Liefs xx -
06 Februari 2012 - 11:08
Gabriella:
Wat leuk om meteen iets te horen. En wat super goed dat je nu al blogt, inclusief alle foto's, toppertje! Ik zeg: hou dat vol!
Veel plezier!
X -
06 Februari 2012 - 11:12
Jet:
Leuk!!!! Gezellig dat jullie ook aan een groot avontuur zijn begonnen!! We houden elkaar op de hoogte! Geniet er van! xx -
06 Februari 2012 - 11:47
Paulien:
Meteen al een verslag met foto's: geweldig! De geuren komen nog net niet uit m'n PC.... Kuskus -
06 Februari 2012 - 12:32
Hannah:
Aaaaaaahhhh lekker! Ik wil ook godsamme....xxxx -
06 Februari 2012 - 12:46
Dees:
Heeee toppers!
Wat goed nu al een berichtje ;-) Gedichtje van Rob is natuurlijk de kers op de taart haha. Foto's zien er ook al leuk uit!
Lekker genieten! :-) ENJOY!
X Dees -
06 Februari 2012 - 15:05
Natalie:
Haaaaa, die Rob en Floor,
Wat geweldig om te lezen. Dit is echt het ultieme genieten, al dat lekkere eten, hè! Erg leuk om meteen de volgende dag al jullie verhaal te lezen en foto's te kunnen bekijken. Dan voelt het voor ons ook een beetje of we meereizen. Voor de geur gaan we vanavond maar Chinees halen, ha, ha.
Dikke zoen, Natalie XXXX -
06 Februari 2012 - 18:05
Els En Papa En Mama:
he leuk om meteen te zien hoe jullie het hebben -
06 Februari 2012 - 18:07
Tina:
Thuiskomen en meteen kijken of er iets op jullie blog staat. En ja hoor! Wat een verrassing. Heerljk om te lezen en natuurlijk genieten van de foto's. Helaas de geuren kan ik niet ruiken, maar ik herinner mij deze. een heerlijke prikkel voor de neus. Een goede reis morgen. xxx -
06 Februari 2012 - 20:28
Gert:
Wat leuk al die foto's. En ze zijn heel scherp. Als jullie dit zo vol houden kunnen we jullie geweldig volgen. super. Dikke X -
06 Februari 2012 - 20:45
Saar:
Fijn zo'n blog!
Ben echt wel stik jaloers!! Hihi n_n genieten!! Kus -
07 Februari 2012 - 13:47
Suzanne:
Hai Floor en rob natuurlijk!
Heerlijk, jullie reis is begonnen! Geniet ervan!
Ik lees dit terwijl ik nog in Indonesië zit, toevallig zitten wij donderdag in Singapore!
Geniet van het heerlijke Azie!
Groetjes!! -
09 Februari 2012 - 12:40
Tjip:
leuke foto,s nu dus een spannende treinreis geniet grt tjip -
09 Februari 2012 - 21:57
Saar:
*stampvoet* ik wacht op een nieuw verslag of mooi gedichtje:D *stampvoet* -
11 Februari 2012 - 19:43
Oma Thera Za 11 Febr:
Dag lieve Floor en Rob
Wat een ontzettende leuke foto van jullie samen. Ook de andere foto's vind ik leuk, heb het gevoel dat ik een beetje mee reis. Hoop dat het niet te warm is voor jullie.Hier is het koud. brr!
Heel veel liefs en een héle dikke knuffel.
Oma Thera xxx