Maleisie part 3 & Thailand part 1
Door: robenfloorinazie
Blijf op de hoogte en volg Floor
14 Maart 2012 | Thailand, Bangkok
Zo volgens ons werd het weer eens tijd voor een verslag, ditmaal vanuit Thailand. Zoals de vorige keer beloofd, beginnen we met Georgetown.
Maleisie part 3: Georgetown
Zoals jullie al wisten kwamen we bij aankomst de NLse dames tegen (onze buren..). Aangezien ze de volgende dag naar Thailand zouden gaan, hebben we er samen een gezellig avondje van gemaakt en een beetje bijgekletst. Verder zijn we zelf Georgetown een beetje gaan verkennen (met name het eten...: jeej er was weer een night market!). De volgende dag was het tijd om Georgetown serieus te gaan verkennen: een aantal tempels gezien, het fort, het restaurant/shopping buurtje en bij toeval een 'banenmarkt' voor het land- en luchtmacht/politie/brandweer. Vooral deze 'banenmarkt' was een leuke verassing. Ze hadden er echt een feestje van gemaakt met allemaal standjes, live muziek en entertainment. 'S avonds zijn we gaan eten in een restaurantje dat duidelijk favoriet was onder de locals: ze stonden in rijen op straat en tussen de tafels te wachten op een vrij plekje. Wij hadden mazzel en hadden direct een vrij tafeltje. Hier onze ogen uitgekeken: alleen maar locals, keihard werkende Chinezen, ongelofelijk lekkere 'double roasted pork', tafels die in een rap tempo werden omgebouwd tot de gewenste grootte en super lekkere Chinese Herbal tea.
De volgende twee dagen zijn we de rest van het eiland gaan verkennen. De eerste dag de bus gepakt naar de Kek Lok Si tempel (indrukwekkend groot) om vervolgens, te voet (zou half uurtje lopen zijn), de berg op te lopen naar de Ayam Dam. Na een uur keihard zwoegen, kwamen we dan eindelijk boven aan: prachtige uitzicht over een meer, de dam zelf en over Georgetown. Absoluut een foto momentje! MAAR: daar heb je wel een camera voor nodig en die hadden we toen niet meer... die lag namelijk nog ergens bij de toiletten in de Kek Lok Si tempel (of niet meer...). Wat een domper, dus direct de reis naar benenden weer begonnen. Na een kleine 5 minuten begon het tot overmaat van ramp keihard te storten (en nee het werd niet meer droog tot we bij de tempel waren). Met behulp van enorme banenbladen probeerde we toch een beetje droog aan te komen bij de tempel (met name de tas was cruciaal, met telefoons, geld, etc..). Eenmaal aangekomen was er natuurlijk niks gevonden, maarja eigenwijs als we waren, gingen we toch zelf even kijken. Uiteraard lag de camera niet waar we hem dachten achter gelaten te hebben. Dus onze laatste hoop was gevestigd op het dichtsbij zijnde winkeltje. Hier leken ze inderdaad een camera te hebben gevonden, maar toen toch weer niet. Na de camera uitvoerig te hebben beschreven (een keer of 5), hadden ze hem toch wel gevonden. Vervolgens nog even wat foto's laten zien waar we zelf op stonden als bewijs dat het echt onze camera was en toen mochten we hem toch meenemen. Na dit heftige avontuur besloten we de volgende dag toch wat rustiger aan te doen: een beetje strand en geairco-de shoppingmall.
Thailand part 1
Vanuit Georgetown hadden we een minivan geboekt om ons naar Krabi te laten brengen. Na een pittige reis van zo'n 9 uur en toch wel even zenuwen bij de grens, hadden we 's avonds toch een leuk hostel: super nieuw, grootste kamer tot dan toe, nieuwe badkamer met warme douche en alles schoon. Een goed begin dus van ons Thailand avontuur. Op advies van onze medereizigers zijn we 's avonds meteen de nightmarkets gaan verkennen: lekker druk en wederom lekker eten. Onze eerste indruk van het stadje was goed, al is het wel een echt backpackers stadje en daarmee vrij toeristisch. Toch hebben we een leuke tijd gehad en veel mensen leren kennen en dus veel tips opgedaan. Op aanraden van een Canadees stel, zijn we de volgende dag dan ook een scootertje gaan huren: een avontuur opzich als je nooit scooter hebt gereden. Genoten van de vrijheid die het biedt, mooie watervallen (in een national park) gezien en de tiger temple bezocht.
De laatste dag hebben we de local bus gepakt naar het strand: Railay beach (zou prachtig zijn). Inderdaad, de limestone gebergste waren prachtig, maar het strand zelf viel ons wat tegen (in Maleisie hebben we een veel mooier eiland gezien). Verder was het mega toeristisch en waren het duidelijk vakantiegangers met geld ipv low-budget backpackers.
Na Krabi was het tijd om de kust even achter ons te laten en een national park te bezoeken: Khao Sok. Hier een jungle hutje geboekt voor ultieme 'jungle experience'. Het hutje bleek 'helaas' wat minder spectaculair en primitief te zijn, maar daarom niet minder leuk. Het was van alle gemakken voorzien (incl. eigen betegelde badkamer, warme douche, en zelfs wifi). Hier zijn we 1 dag op eigen houtje de jungle in geweest, ging de vorige keer namelijk ook goed.. Onderweg verschillende watervallen gezien, veel aapjes, hagedisjes, slangen, spinnen en heel veel vogels. Na onze eigen onderneming, vonden we dat we wel een tourtje verdiend hadden: het werd de olifanten tour. Wij de volgende morgen dus vroeg op om ons naar de olifanten te laten brengen. Eenmaal aangekomen bij het 'reservaat' kregen we onze 'eigen' olifant met gids toegewezen om vervolgens met 2 andere olifanten op pad te gaan (achteraf blij dat we zo vroeg waren, want toen we terugkwamen werd het super druk). Pff al met al was het wel een rollercoaster ride.. Die beesten waggelen als een malle!! Al met al een leuke ervaring: moet je een keer gedaan hebben.
Vanuit Khao Sok zijn we vervolgens door gegaan naar Koh Phangan (het befaamde fullmoonparty eiland). Wat een helse reis: na 2 uurtjes met de bus aangekomen in het plaatsje vanwaar we de boot zouden nemen. Hier bleek de boot echter pas 2,5 uur later weg te gaan (wat later 3 uur werd, en we moesten eerst nog een uur met de bus naar de boot). Na zo'n 4 uur dus toch aangekomen bij de pier, waar we de boot van 15u inmiddels gemist hadden en dus op de boot van 16u zouden gaan, wat later de boot vanm 17u werd. Na zo'n 2,5 uur op de boot, kwamen we dan eindelijk, 5 uur later dan de bedoeling, aan op Koh Phangan. Vervolgens begon de zoektocht naar het hostel (wat we gelukkig van te voren hadden geboekt), maar de taxi chauffeur kende het niet.. Na enig heen en weer rijden kwamen we wat onzeker bij een hippie barretje/tattooshop aan, wat inderdaad ons hostel bleek te zijn. Opgelucht dat de reservering goed was gegaan, werden we naar onze kamer gebracht: ze bleken maar op 1 persoon gerekend te hebben, dus er was 1 1-persoons matras (op de grond, in een veel te klein kamertje). De Engelse eigenaresse had het toch wel heel erg met ons te doen, dus kon nog een extra matras regelen, dat maar net in het hutje paste (en nee de deur kon niet meer open). Na deze vreselijke dag, waren we blij om te merken dat het hostel toch wel erg leuk was: allemaal leuke mensen, leuke loungeplekken, hangmatten op het strand, de zee op nog 10 meter afstand en een super relaxte sfeer. Omdat dit alles het toch enorm goed maakte, hebben we besloten om toch 3 dagen in dit veel te kleine kamertje te blijven en hebben we een heerlijke tijd gehad. Ook Rob's verjaardag hebben we hier gevierd met een dagje niks doen in het hostel. 'S avonds een romantisch dinertje in het hostel gehad, waarbij de verassing na het eten kwam: 2 kleine taartjes om een kaarsje met bloemetjes op het schoteltje, met daarbij een felicitatiebriefje namens het hostel, echt super lief! Hier hoorde uiteraard een cocktailtje bij. Verzadigd en voldaan gingen we nietsvermoedend lekker naar bed, tot we de deur open deden: de hele kamer bezaaid met balonnen! Wederom een top verrassing (alleen werd slapen nu wel heel lastig..)!
Na een dagje niks doen, hebben we ook hier een scootertje gehuurd om het eiland te verkennen. Na een kilometer of 2: een lekke band (en nee we hadden echt niks geks gedaan!!). Shit he, hebben wij weer. Na wat heen en weer gebel met de scooter verhuur, zat er toch niks anders op dan de band laten verwisselen en betalen. Met een klein beetje hoop op een vergoeding zijn we toch even langs de verhuur gereden, waar we uiteindelijk toch ons geld terug hebben gekregen (wat een fijne meevaller). Na een heerlijk dagje touren, zijn we ook hier naar de nightmarket te gaan om te eten/drinken: absoluut de beste fruitshakes ever!
Vervolgens was het tijd om naar een resort te verkassen (kado voor Rob van zijn vrienden) voor 2 dagen: een prachtig resort, mooi zwembad, warme douche, een koelkast, airco en zelfs een TV! Om dit te kunnen financieren moest er alleen wel even gepind worden zodat we de volgende ochtend netjes konden betalen. Vol enthousiasme pakte we de volgende dag onze portemonee erbij om tot schrik te concluderen dat deze helemaal leeg was: wat een domper. Het hele resort bleek 's nachts beroofd te zijn. Gelukkig betekende dat voor ons alleen geld en waren alle andere waardevolle spullen nog waar we ze achter hadden gelaten. Halsoverkop zijn we toen, achter de politie aan, naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Hier netjes uitgelegd hoe of wat om vervolgens een Thaise verklaring te krijgen (niks van te maken), waarop de agent zei: "Dat is dan 100THB". Tja, dat is wel lastig als je net beroofd bent... Maargoed, braaf als we zijn, zijn we direct gaan pinnen om vervolgens deze , waarschijnlijk corrupte agent, te gaan betalen. Na al deze ellende hebben we alles toch geprobeerd van ons af te zetten en lekker te genieten van het resort en het eiland. Toch waren we blij dat we na deze 2 nachten het eiland letterlijk achter ons konden laten om naar Bangkok te reizen.
Over Bangkok de volgende keer meer! Ook op de foto's moeten jullie nog een dagje wachten (camera snoertje vergeten mee te nemen naar het internet cafe..).
Rob & Floor
Maleisie part 3: Georgetown
Thailand part 1
Rob & Floor
14 Maart 2012 - 07:49
Jet:
Wo jullie maken wel veel mee zeg! Lange reizen, gekke hostels en dan ook nog beroofd worden.. Blijf wel genieten!! Liefs xx -
14 Maart 2012 - 08:17
Natalie:
Hoi lieve Floor en Rob,
Wat een avonturen, weer! We hadden natuurlijk al het e.e.a. gehoord, maar als je het nu zo achter elkaar leest, zijn het enorm veel indrukken en ervaringen. Ik ben benieuwd wat jullie van Bangkok vinden en van het noorden van Thailand. En zeker nieuwsgierig welke trips jullie daar gaan ondernemen :-). Ik kijk uit naar de nieuwe foto's. Geniet ze weer van de reis, ervaringen en elkaar!!
XXX -
14 Maart 2012 - 12:04
Hannah:
Aaaaaaaahhhhh wat fijn! Gewoon dat geld terug jatten hoor, mag van gert en pien xxxxxxxxxx -
14 Maart 2012 - 14:12
Duncan:
ha, gewoon wat geld terugjatten, die is goed :')
maar goed om te lezen dat jullie wat meemaken, anders is het ook zo van: 'tja...'
daarnaast het is geen vakantie he, maar een reis, leven gaat door. -
14 Maart 2012 - 15:05
Tina:
Lieve Floor en Rob,
Wat een verhaal. Het hoort er allemaal bij. Gelukkig laten jullie je niet uit het veld slaan en genieten jullie nog met volle teugen. Vooral van het eten ;). Ik heb nog even op Google gekeken, maar robbery is aan de orde van de dag in Koh Phanang, Schiet je natuurlijk niet mee op, want weg is weg. Ik kijk nu uit naar de foto's en jullie verslag van de resterende tijd in Thailand. Geniet ervan. En ik hoop dat de update iets sneller is dan deze, want het duurde maar wat lang. Geniet lekker van al het moois en tot horens.
(Tjip kan niet reageren, zit heerlijk in Frankrijk. Maar ik hou hem op de hoogte.) Liefs en dkike kus.
14 Maart 2012 - 17:12
Gert:
Mooi verhaal.Zo hoort reizen te zijn. Je maakt onverwachte dingen mee, ontmoet veel mensen (leuke en niet leuke), moet af en toe improviseren en ja soms zit het mee en soms zit het tegen. Maar reizen is het doel en zo wordt je wereldwijs. Geweldig. Veel plezier nog en een hele dikke knuffel. Inmiddels tellen wij ook af voor onze reis naar Thailand en Cambodja. xxx -
15 Maart 2012 - 16:21
Oma Thera 16 Mrt:
Hallo lieve Floor en Rob
Eerst Rob alsnog feliciteren met zijn verjaardag en wat een leuke verrassingen gekregen in het hostel.
Toch wel knus zo'n klein hok! Toch?
Heb weer genoten van jullie uitgebreide verslag en leuke foto's.
Ik denk veel aan jullie. En zo je ziet het leven gaat niet altijd over rozen!
Tegenslag hoort er ook een beetje bij,daar komen jullie ook wel overheen!
Heel veel liefs en dikke knuffel
Oma Thera
18 Maart 2012 - 19:06
Paulien:
Ha lieve Floor en Rob,
fantastisch verhaal en heerlijk om weer foto's te kunnen kijken en nog een keer en nog een keer... Jullie zien er hartstikke goed uit, houden zo! Xxxx